Problema bjurokratičeskogo upravlenija i vnutrifirmennogo predprinimatel'stva v organizacionnoj teorii. - Sterlin, A.
Problém rutiny a zmien v riadení organizácie. Charakteristické črty byrokracie v poňatí M. Webera. Korporácia ako byrokracia. Konzervatizmus byrokratickej organizácie. Pokus o prekonanie obmedzení klasickej byrokracie. Vnútrofiremné podnikanie a problém kontroly riadenia.