Produktivita prostřednictvím lidí - rozvojová šance nebo iluze? - Tóth, R.
Väčšina úspešných svetových firiem sa orientuje na výrobu prostredníctvom vlastných ľudí, ich zainteresovanosti na výsledkoch, kvalite a inovácii. Vzniká nový ideál modelu zamestnanca - ktorý je iniciatívny, talentovaný a zodpovedný, ktorého podnik rešpektuje ako zdroj inovačných myšlienok. Formulácia krokov, ktoré v čs. podmienkach povedú k závislosti prosperity podnikov na kvalitnejšom ľudskom potenciále. Charakteristika potrebných vlastností vedúcich pracovníkov.