Rekrutierung und Heranbildung transnationalen Managements. - Schneidewind, D.
Charakteristika globálnej arény konkurencie. Význam interkultúrneho vzdelania. Výber vhodných pracovníkov: motivácia budúcich transnacionálnych manažmentov, vlastní potenciálni riadiaci pracovníci, ekonomické myslenie vo vlastnej krajine, atraktivita cieľového trhu, globálne ľudské zdroje pre transnacionálny manažment. Výchova vhodných síl: požiadavky na manažérov a obsah transnacionálneho vzdelávania, technické a organizačné vybavenie, job-rotation, vzdelávanie mimo domu. Osobné vlastnosti a centrálne požiadavky.