Using competitive benchmarking to set goals. - Vaziri, H.K
Proces zisťovania výšky úrovne dosiahnutej konkurenciou je nepretržitou činnosťou na porovnávanie výsledkov vlastného podniku v kritických požiadavkach zákazníka s najlepšími podnikmi v odbore (priami konkurenti), alebo kategórii (firmy plniace určité funkcie význačným spôsobom). Ilustruje stupeň uspokojenia požiadaviek vnútorných a vonkajších zákazníkov a je silne viazaný na inováciu, ktorú aj stimuluje. Podrobný popis postupu vo väzbe na plánovanie podniku. Výpočet úrovne.