Reading, writing and quality tools. - Horine, J.E
V rámci celonárodných iniciatív a projektov na zlepšenie vzdelávania v USA v r. 2000 učitelia rozoberajú aj stratégie vzdelávania k akosti, najmä pokiaľ ide o Totálne riadenie akosti (TQM). Stručný popis niektorých projektov na vzdelávanie k akosti v rámci školskej sústavy. Výsledky prieskumu z júna 1992 o počte škôl a školských okresov, kde sa praktizuje výchova k akosti. Nástroje riadenia akosti používané pri výuke. Činitele úspešnosti výuky. Zoznam zapojených škôl.