Priorytety w polityce naukowej Komitetu Badan Naukowych. - Frackowiak, J.K
Referát na vedeckej konferencii vo Varšave v r. 1992. Úlohy Výboru pre vedecký výskum. Vedecké priority - vynútená selekcia. Majú sa dotýkať základného alebo aplikovaného výskumu? Kritériá a zásady výberu priorít v oblasti aplikovaného výskumu. Špeciálne výskumné programy a nástroje. Vnútorné kritériá (vhodné pre vedu a technológiu). Vonkajšie kritériá (vhodné pre štát a spoločnosť). Systém výskumných priorít KBN (zhrnutie).