Cena pana Alfreda Nobela. Otec nejznámnější učebnice ekonomie.
V roku 1970 bola udelená Nobelova cena za ekonómiu Paulovi Samuelsonovi - profesorovi na Massachussets Institute of Technology v USA. Preslávil sa svojou učebnicou ekonomickej teórie "Economics and Introductory Analysis". Bola preložená do mnohých jazykov a vyšla v niekoľkých vydaniach.