Cena pana Alfréda Nobela. Třetí ocenění do rukou Američana ruského původu.
V r. 1971 bola udelená tretia Nobelova cena za ekonómiu. Dostal ju Američan ruského pôvodu Simon Kuznets, profesor na Harvardskej univerzite, za svoju prácu v oblasti Teórie rozvoja.