Podněty a smysl etické hospodářské činnosti. - Liška, E.
Zodpovednosť za etickú hospodársku činnosť sa spontánne kladie do práce ľudí v nej zúčastnených. Prácou človek rozvíja nielen seba, ale prispieva k vzostupu kultúrnej úrovne spoločnosti, jej zľudštenia. Nie je možná činnosť časti bez vzťahu k celku. Z hľadiska tejto celistvosti prejavov ľudského života sa odvodzujú aj podnety a zmysel etickej hospodárskej činnosti.