Rozhodující nejsou výsledky, ale hodnotící zprávy. - Chmela, V.
Skúsenosti z mnohých hodnotení činnosti, napr. ročných, pracovníkmi nevýrobných organizácií ukazujú, že pri hodnotení sa nevychádza z dosiahnutých výsledkov, ale zo správy, ktorá sa predloží hodnotiteľom. Návod - v satirickej nadsádzke - ako postupovať pri spracúvaní hodnotiacej správy.