Sociální reforma. - Kos, K.
Dva hlavné ciele programu sociálnej reformy v ČR: tlmiť radikálne sociálne dôsledky transformácie a štruktúrnych zmien ekonomiky primeranými garančnými opatreniami a klásť základy nového demokratického usporiadania sociálnej ekonomiky v prostredí rozvinutej trhovej ekonomiky. Výklad riešenia v rámci troch systémov: v systéme sociálnej pomoci. Vzťahy medzi ČR a SR v sociálnej oblasti.