deviancia statisztikai vizsgálatának történeti áttekintése. - Miltényi, K.
Historický prehľad deviantného správania v Maďarsku v uplynulých 120 rokoch (mimomanželské deti, samovraždy, zločinnosť, alkoholizmus). Demografické a kultúrne pozadie deviácií sledované cez vek, pohlavie, rodinný stav, jazyk, bydlisko, náboženstvo a činnosť. Rozhodujúci vplyv faktorov na mikrosociálnej úrovni (rodina, sociálne prostredie, domáce hospodárstvo), sprostredkovaný vplyv makrosociálnych prvkov.