Krize a krach impéria na Východě. 2. - Kondratěnko, V.
Referendum o nezávislosti na Ukrajine dňa 1.12.1991 a jeho dôsledky: rozpad ZSSR, eliminácia Gorbačova, oslabenie Jeľcina, politické dovęšenie vyše tristoročného úsilia o samostatnosť Ukrajiny. Prechodný význam Spoločenstva nezávislých štátov. Hľadanie východísk v jednotlivých štátoch.