Inwestycje czynnikiem przeksztalcen strukturalnych gospodarki. - Kotowicz, J.
Referát prednesený na vedeckej konferencii vo Varšave v r. 1992. Autor hľadá odpoveď na tri otázky o tom, či investície sú faktorom štruktúrnych premien v hospodárstve. Analyzuje priebeh a hlavné determinanty investičných procesov v r. 1989-1991. Formuluje závery dotýkajúce sa činností nevyhnutných na prinavrátenie investíciám ich funkcií stimulátora efektívnej výroby.