Srednesročnaja model' ekonomičeskogo razvitija strany. - Bessarab, S.
Autor predkladá modelový obraz dynamiky veľkých ekonomických objektov. Hoci vybraným objektom je bývalý ZSSR, jeho model veľkého národohospodárskeho celku si zachováva aktuálnosť. Úroveň rozvoja autor hodnotí podľa výšky vyrobeného národného dôchodku a zamestnanosti v priereze odvetví, objemu základných výrobných fondov, investícií a hrubého exportu a importu. Prezentácia verbálneho popisu všeobecných logicko-funkčných závislostí ekonometrického modelu.