<Le> métier de modélisateur multinational. - Sterdyniak, H.
Základé problémy, ktoré so sebou prináša tvorba a využitie makroekonometrických modelov. Nerovnosti existujúce medzi jednotlivými modelmi. Charakteristika rozdielnych vzťahov medzi jednotlivými krajinami a pokus o ich vysvetlenie. Analýza vývoja výmenných kurzov. Ekonomická spolupráca a ekonomická izolácia. Pojem funkčnosti svetovej ekonomiky.