Agrarnoikonomičeskata koncepcija na N.D. Kondratiev. Sto godini ot roždenija na Nikolaj Dmitrijevič Kondratiev. - Simonov, V.
Podrobný výklad názorov Kondratjeva na agrárnu otázku v Rusku. Kondratjev sa zaoberal problémami foriem hospodárenia na socializovanej pôde. Združstevňovanie považoval za východiskový bod obnovy ruskej ekonomiky. Zdôrazňoval princíp dobrovoľnosti a zosúladenia subjektívnej činnosti s objektívnymi zákonitosťami pôsobiacimi v poľnohospodárstve. V poľnohospodárskej politike považoval za nevyhnutné využívať plánové nástroje v jednote s nástrojmi trhovými. Odmietal subjektivizmus v tejto politike.