Sto godini ot roždenieto na Nikolaj Dmitrijevič Kondratiev.
K jubileu narodenia významného ruského ekonóma Nikolaja D. Kondratjeva sa v Moskve a Sankt-Petersburgu uskutočnila veľká vedecká konferencia. Prezentovaný materiál obsahuje krátky prehľad o živote a tvorivosti veľkého ekonóma a referáty, prednesené na konferencii: Ekonomická dynamika N.D. Kondratjeva. Teória dlhých vĺn - historický kontext a metodologická výzva. Vlny Kondratjeva, vyvíjajúca sa svetová ekonomika a politika: problémy koordinácie. Agroekonomická koncepcia N.D. Kondratjeva.