Teorijata na dalgite valni - istoričeski kontekst i metodologični predizvikatelstva. Sto godini ot roždenija na Nikolaj Dmitrijevič Kondratiev. - Avramov, R.
Vznik teórie dlhých vĺn. Teória dlhých vĺn ako teoretická a metodologická výzva. Teória cyklu a teória dlhých vĺn - komparatívna teoretická chronológia.