Neoinštitucionálne prúdy v súčasnej ekonomickej vede. - Petričová, Jarmila
Gordonova formulácia neoinštitucionálnej teórie, skúmajúcej zmeny pri technickom pokroku. Zameranie mikroekonomickej inštitucionálnej analýzy na súčasný život krajín tretieho sveta. Holistický princíp súčasnej inštitucionálnej interpretácie ekonomických procesov (holistic economics). Mimotrhové riadenie ekonomiky (zmluvy medzi štátom, korporáciami a odbormi).