Les femmes et le marché du travail. - Washington, S.
O nerovnoprávnosti žien s mužmi v zamestnaní v krajinách OECD, kde inak platí právna rovnosť medzi nimi. Problémy, ktoré autorka skúma. Rozbory odhaľujú ťažko vysvetliteľnú meravosť pri ich riešení. Flexibilita a nestálosť situácie. Cena domácej práce. Príloha - v ošetrovateľskom personáli sa nič nezmenilo. Skrátený pracovný čas žien. Časový rozpočet a neodmeňovaná činnosť. (L'Observateur de l'OCDE 1992, č. 176.).