Řízení sociálního systému organizace. - Rašek, A.
Najdôležitejším pri riadení organizácií je rešpektovanie pri každom rozhodnutí sociálnych súvislostí tohto rozhodnutia, zamyslieť sa nad tým s akými ľuďmi pri realizácii prijatého rozhodnutia možno rátať, či zistené charakteristiky pracovníkov zodpovedajú úlohám vyplývajúcim z realizácie rozhodnutí. Odpovede na uvedené otázky vedú k cieľavedomému a systematickému riadeniu sociálnych procesov, osobitne personálnej politiky. Charakteristika sociálneho riadenia v organizácii.