Obrat na trhu práce. - Oppliger, J.
V poslednej dobe sa v dôsledku reštrukturalizácií, fúzií a uzatvárania podnikov znížila potreba vedúcich pracovníkov. Na trhu práce chýbajú miesta pre týchto pracovníkov. Nová situácia vyžaduje od zamestnávateľov i od pracovníkov novú stratégiu. Výhody pre zamestnávateľov - možnosti selektívneho náboru. Pracovníci sa musia snažiť byť lepší ako ostatní a musia sa vedieť predať. Uchádzač o prácu musí vykazovať pružnosť v zmene oboru, postavenia v mobilnosti pri zmene miesta.