Za saotnošenieto meždu inflacija i bezrabotica v savremennite pazarni ikonomiki. - Andonov, B.
Skúmanie faktorov nezamestnanosti v Bulharsku. Kritika názoru, že zvýšenie nákladov vedie automaticky k zvyšovaniu cien a hľadísk školy racionálnych očakávaní inflácie a nezamestnanosti. Prezentácia optimalizačného modelu vzťahu inflácie a nezamestnanosti. Záver - stupeň zníženia bezprostrednej výroby (priemysel, poľnohospodárstvo, stavebníctvo atď.) určuje stupeň zníženia potreby pracovnej sily.