Structural determinants of spatial labour markets: A case of the Netherlands. - Laan, L.van der
Výskum analyzuje kauzálnu štruktúru regionálnej diferenciácie trhov práce v Holandsku v období 1975-85. Zostavenie heterodoxného modelu pomocou rôznych (ekonomických) teórií trhu pracovných síl. Slabé účinky regulačných premenných na trh pracovných síl a význam soc.-ekon. prostredia a výrobných procesov. Integrácia dopytu, ponuky a dochádzky do práce.