Marché foncier et prix des terres agricoles. - Cavailhes, J.
Štúdia o vývoji cien pôdy vo Francúzsku. Od hladu po pôde po jej nasýtenosť. Hypotéza nevyrovnaného trhu. Ekonometrický model cien pôdy a ich vývoj. Ceny pôdy a ich platenie roľníkom vopred. Pružnosť cien pôdy. Rozdiely medzi pozorovanými a kalkulovanými cenami. Modely opčnej hodnoty. (INRA - Sciences sociales 1992, č.5.).