Monopoly a protimonopolná politika. - Unčovský, Ladislav
Vývojové etapy rozvoja monopolov. Predpoklady monopolného postavenia podniku. Vznik monopolov v podmienkach trhovej ekonomiky. Prirodzený monopol ako prirodzený následok pôsobenia trhu. Monopolistická súťaž, oligopol a duopol. Nástroje protimonopolnej politiky.