Instrumenty oddzialywania panstwa na gospodarke. 2. - Hübner, Danuta
Ciele finančnej politiky. Ukazovatele ponuky peňazí. Zásadu použiteľnosti úrokovej miery ako ukazovateľa finančnej situácie treba ukázať počas inflácie. Operácie otvoreného trhu ako najvýznamnejšie nástroje monetárnej politiky centrálnej banky určujú rozsah rezerv prístupných depozitnému systému. Dobrovoľné obmedzenie rastu cien a miezd. Monetárna politika a medzinárodné prostredie. Príjmová politika a daňový systém.