Daně z příjmů ve vztazích mezi Českou republikou a Slovenskou republikou po 1. lednu 1993. - Grammetbauer, V.
Rozpadom ČSFR na dve samostatné republiky sa zásadne zmenilo i daňové posudzovanie a riešenie vzájomných vzťahov. Vzájomné aktivity sa budú posudzovať podľa ustanovení daňových zákonov upravujúcich vzťah k zahraničiu a podľa zmlúv medzi ČR a SR. Zmluva, uzatvorená medzi ČR a SR, o zamedzení dvojitého zdanenia v oblasti daní z príjmov a z majetku modifikuje ustanovenia zákona o daní z príjmov.