Daň z přidané hodnoty. - Benda, V.
Funkcia nepriamych daní v štátoch s vyspelou trhovou ekonomikou. Predmet a platcovia dane z pridanej hodnoty. Vznik daňovej povinnosti a daňový odklad. Základ a sadzby dane. Odpočet dane a nadmerný odpočet. Oslobodenie od daňovej povinnosti. Vývoz tovaru. Prechod na nový daňový systém.