L'abolition des frontieres fiscales au 1er janvier 1993.
Veľký jednotný európsky trh s voľnou cirkuláciou osôb, tovaru a kapitálu od 1.1.1993. Špeciálne režimy pre niektoré výrobky. Uvoľnenie formalít pre podniky. Deklarácia o výmene tovaru medzi členskými štátmi. Boj proti daňovým podvodom. Reorganizácia služieb ministerstva pre rozpočet. (Les Notes bleues 1992, č.598).