Ministerstvo financí k daním a poplatkům.
Nové daňové a poplatkové zákony platné od 1.1.1993. Zákon ČNR č.368/1992 Zb. o správnych poplatkoch a zákon ČNR č.357/1991 Zb. o dani dedičskej, dani darovacej a dani z prevodu nehnuteľností. Zákon o správnych poplatkoch upravuje spôsob vyberania týchto poplatkov orgánmi št. správy ČR. Prílohou je sadzobník správnych poplatkov. Zákon o dani dedičskej, dani darovacej a dani z prevodu nehnuteľností nahrádza právnu úpravu notárskych poplatkov z dedičstva, z darovania a z prevodu nehnuteľností.