Spotřební daně. - Denkstein, O.
Význam spotrebných daní vo vyspelých trhových ekonomikách. Súčasný stav v ČSFR. Základné princípy systému spotrebných daní. Spotrebné dane ako súčasť základu pre výpočet dane z pridanej hodnoty. Vysvetlivky a komentár k jednotlivým častiam zákona o spotrebných daniach. Tabuľka sadzieb spotrebných daní. Oslobodenie od dane a vrátenie dane. Správa dane a prechodné ustanovenia.