Akce Banque de France pokud jde o měnovou politiku a dohled nad bankovním systémem.
Ciele menovej politiky a pôsobenie na úrokové sadzby. Intervencie na medzibankovom trhu. Systém povinných rezerv a fond pre stabilizáciu kurzov. Zlato a devízy. Vonkajšie vzťahy Francúzskej banky a európska spolupráca. Platobná bilancia tejto banky.