Devalváciu ani revalváciu neurobíme. - Tošovský, J.
Príčiny menovej odluky ČR a SR, ktorú navrhol vládam Menový výbor: nerovnomerný rast peňažných zásob, vývoj devízových rezerv, špekulácie v správaní podnikov. Clearingový platobný styk. Doteraz nejasné platobné bilancie neumožňujú zaujať českej, ani slovenskej strane (J. Tóth, M. Jusko) jasné stanovisko k devalvácii.