<Die> Verantwortung für eine stabile Währung. - Lambsdorff, O.
Stabilita meny a vplyv inflácie na rast sociálnej asymetrie a jej škodlivosť pre ekonomický rast. Stabilita meny v 80. rokoch. Urýchlenie rastu cien v 90. rokoch. Stabilita hodnoty peňazí a jej pokles. Úloha emisnej banky v peňažnej politike orientovanej na konjunktúru a jej riziká. Regulácia množstva peňazí bankou. Zvyšovanie daní a konjunktúra. Maastrichtská zmluva a monetárna stabilita. Nezávislosť európskej emisnej banky. Pravidlá rozpočtovej politiky. Výmenné kurzy.