Grandiózní loupež. Měnová reforma v roce 1953 přinesla státu zisk 4 miliardy Kčs. - Šiška, M.
Menová reforma v r. 1953 drasticky postihla všetkých obyvateľov republiky a pomer výmeny 5:1 v hotovosti do 300 Kčs, všetkých ostatných peňazí v hotovosti v pomere 50:1 a vkladov nad 50 tis. Kčs v pomere 50:1 sa stal synonymom pre veľkú bankovú lúpež. Vysvetlenie príčin tejto reformy, argumenty komunistickej diktatúry a dôsledky pre hospodársky vývoj. Stávky a demonštrácie ako prejav nespokojnosti verejnosti.