Infljacija i perechod k rynku v stranach vostočnoj i centralnoj Jevropy. - Kommander, S.
Charakteristickým znakom transformujúcich sa ekonomík bývalých socialistických štátov je proces prechodu od skrytej inflácie k inflácii odkrytej. Analýza problémov inflácie v rôznych reformujúcich sa ekonomikách, východiskových podmienok prechodu k trhovej ekonomike a výsledkov cenových reforiem a stabilizačných opatrení.