Italie, le "tournant" de la rigueur. - Le Cacheux, J.
O devalvácii talianskej líry. Vznik a vývoj talianskej finančnej krízy. Ukazovatele verejných financií. Pohyb kapitálu. Analógia a rozdiely od krízy petrolejového šoku v 70. rokoch. Reálne náklady na politiku fixného kurzu. Dlhá cesta k európskej menovej jednote. (Observations et diagnostics économiques, lettre de l'OFCE z 27. nov. 1992.).