Nová emisná banka - emisia nových peňazí. - Špalek, R.
Vytvorenie legislatívnych predpokladov na emisiu slovenských peňazí. Príprava výroby dvoch druhov peňazí (bankovky a mince) v zmysle Zákona č. 22/1992 o ŠBČS. Rozhodovanie o rozmeroch a námetoch jednotlivých bankoviek, ktoré by platili na Slovensku. Návrh radu mincí SR. Výber tlačiarne bankoviek. Koordinácia procesu výroby bankoviek.