Revalvovat: ano, či ne? - Jonáš, Jiří
Pozitívny vývoj čs. platobnej bilancie v r. 1992 viedol niektorých ekonómov k návrhu revalvácie čs. koruny. Zdôvodnenie chybnosti podobných návrhov. Hlavný dôvod - nerozlíšenie medzi nominálnym a reálnym vývojom výmenného kurzu. Dôsledkom revalvácie by bolo znižovanie konkurencieschopnosti vývozcov a zlacňovanie dovozu, čo by ďalej stimulovalo dopyt po ňom.