Občan nepřímým investorem a co "pálí" investiční privatizační fondy. Kupónová privatizace. - Dědič, J.
Problematika tzv. nepriamych investorov kupónovej privatizácie, tj. tých, ktorí investovali prostredníctvom investičných privatizačných fondov (IPF). Určenie záväzkového vzťahu medzi IPF a investormi - investori ako majitelia účastín IPF. Zvyšovanie základného majetku IPF a oceňovania účastín, zdanenia príjmov z predaja účastín a zvýšenia rezervného fondu IPF. Právne postavenie nepriamych investorov ako účastinárov. Zdaňovanie zisku IPF a dividend nepriamych investorov.