Poistka pred stratami, ale aj šanca nahonobiť zisk. Opčná burza v Bratislave začne ako prvá v bývalom východnom bloku.
Švédska firma Option Market Systems International sa zúčastňuje na budovaní Bratislavskej opčnej burzy, a.s. (30 perc. účasť zahraničného partnera). Výklad (stručný a veľmi zjednodušený) termínov, ktoré sa budú s burzovými obchodmi používať: okamžitá kúpa (spot), opčná kúpa (call), opčný predaj (put).