Hypotéky riadi Fannie Mae. Príklad uplatnenia prvkov americkej štátnej politiky vo financovaní bývania - aj pre Slovensko. - Ivanička, Koloman
Bytová politika USA koncom 30. rokov a práca primárneho a sekundárneho hypotečného trhu. Asociácia pre poskytovanie úverov a sporenia - S and L (Saving and Loan Ass.), hypotečné a komerčné banky - finančné organizácie pôsobiace na primárnom trhu. FHA - Federálna správa pre bývanie - poisťuje 97 perc. pôžičiek. Činnosť Federálnej národnej asociácie pre hypotéky - Fannie Mae - skupuje hypotékové úpisy FHA, čím rozširuje finančný trh a množstvo poskytnutých pôžičiek s nižším úverom. Druhy cenných papierov na sekundárnych trhoch. Využitie skúseností na Slovensku a potrebné opatrenia.