Keď chýbajú zdroje, platia úverové limity. Regulácia peňazí je v tomto ekonomickom priestore nevyhnutná. - Jánošík, Juraj
Menový program SR a jeho vzťah k uplatneniu úverových limitov, princípy stanovenia limitov pre jednotlivé banky, možnosti bánk, hlavne komerčných, využívať zdroje centrálnej banky kúpou peňazí na aukciách, úrokové sadzby.