Za strategiju ekonomičeskogo realizma v mežrespublikanskich otnošenijach. - Macnev, D.
Charakteristika troch etáp zmien v medzirepublikových vzťahoch bývalého ZSSR. Snaha získať politickú a ekonomickú samostatnosť v rámci doteraz jestvujúceho jednotného národohospodárskeho komplexu ako príčina rozbíjania medzirepublikových hospodárskych vzťahov, poklesu výroby a katastrofického zníženia životnej úrovne obyvateľstva. Náčrt scenára ďalšieho rozvoja spoločenstva republík.