Reformy i cikly modernizacii rossijskoj ekonomiki. - Rjazanov, V.
Na základe skúmania 200 ročnej histórie Ruska autor ukazuje, že proces modernizácie ekonomiky prebiehal v dlhých vlnách. V histórii ruských trhových reforiem možno vymedziť päť najväčších vĺn zameraných na stimulovanie rozvoja slobodného podnikania, na aktivizáciu trhových vzťahov. Charakteristika ich priebehu a určenie ich tesnej súvislosti s kondratjevovskými "dlhými cyklami". Skúmanie súčasnej reformy ako záverečnej fázy modernizácie ruskej ekonomiky.