Úloha konjunkturního výzkumu při tvorbě hospodářské politiky. - Novotný, V.
Konjunktúrny výskum patrí medzi základné východiská každej kvantitatívnej hospodárskej politiky. Sleduje indikátory, ktoré charakterizujú jednotlivé fázy cyklov a rozvoja nerovnováh. Ciele kvantitatívnej hospodárskej politiky spočívajú v anticyklickom a antiinflačnom regulovaní. Určenie predpokladov aplikácie elementárnych nástrojov konjunktúrneho usmerňovania v ekonomickej transformácii.