Ikonomičeskata reforma: ocenki, problemi i novi izpitanija. - Arojo, Ž.
Kritika nedostatkov bulharskej reformy a názor, že vplyv reformy na výrobu a zamestnanosť je výrazne negatívny. Názor, že monetárnu reformu musí predchádzať štruktúrna reforma, ktorá umožní vytvoriť trhovú mikroštruktúru. Niektoré čiastkové úspechy boli dosiahnuté pri zabezpečovaní rovnováhy makroekonomických peňažných proporcií. Nezabránilo sa však vysokej inflácii a prudkému poklesu výroby.