Ključ k spaseniju - v razdelenii finansov gosudarstva i predprijatij. - Bernštam, M.
Názor, že v krajinách so štátnou ekonomikou algoritmus trhových radikálnych zmien musí byť nasledovný: pred masovou privatizáciou je potrebné uskutočniť "veľkú" a "malú reformu". V priebehu "veľkej" reformy dôjde k oddeleniu financií podnikov od štátnych financií a k vytvoreniu štátnej kontroly nad úhrnnými výdavkami a nad emisiou peňazí. Potom možno uskutočniť "malú" reformu zahrňujúcu liberalizáciu cien a miezd, dosiahnutie bezdeficitného rozpočtu a sprísnenie štátnej úverovej politiky.